Umjetničko djelovanje

KONZULTACIJE: ponedjeljkom od 15 do 16 sati u prostorijii br. 2

E-MAIL: maja_lucic@yahoo.com

 

Maja Lučić Vuković rođena je u Osijeku gdje je i završila Isusovačku klasičnu gimnaziju 2004. godine. Iste godine završava srednju glazbenu školu Franje Kuhača u Osijeku – teoretski smjer. U svibnju 2008. završila je magistarski studij Glume i lutkarstva na Kazališnom odsjeku Umjetničke akademije u Bratislavi. Na istoj Akademiji je 2010. godine doktorirala lutkarstvo.

Sudjelovala je na brojnim kako glumačkim i lutkarskim tako i plesnim stručnim usavršavanjima, seminarima, radionicama i tečajevima u Hrvatskoj i inozemstvu. Od listopada 2008. godine zaposlena je na Odsjeku za kazališnu umjetnost, smjer gluma i lutkarstvo, Umjetničke akademije u Osijeku gdje sudjeluje u izvođenju nastave kolegija lutkarske animacije na preddiplomskom i diplomskom studiju (Animacija: dijelovi tijela i predmeti, ručne i mimične lutke, marionete, štapne lutke, igra u dvoje, kombinirane tehnike – završni individualni ispit iz animacije, Majstorska radionica lutkarstvo: od teksta do inscenacije, Osnove lutkarske režije), a mentor je na završnim lutkarskim preddiplomskim i diplomskim ispitima iz lutkarstva od kojih su neki ne samo zapaženi nego i nagrađivani na hrvatskim, ali i međunarodnim festivalima.

Glumačke i lutkarske uloge ostvarila je u različitim kazališnim kućama u Slovačkoj (Međunarodni dom umjetnosti Bibiana u Bratsilavi, bratislavsko Lutkarsko kazalište, Slovačko narodno kazalište, bratislavsko A.H.A kazalište, Lutkarsko kazalište u Košicama), a kao glumica, lutkarica i redateljica surađivala je i s kazalištima u Hrvatskoj (Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, HNK Osijek, HNK Varaždin, Gradsko kazalište Joza Ivakić, Gradsko kazalište Požega, Gradsko kazalište Zorin dom) i u Hrvatskom kazalištu u Pečuhu.

Za ulogu Solange u predstavi Sluškinje (2010.) u režiji Damira Mađarića, a izvedbi Gradskog kazališta Joza Ivakić, nagrađena je nagradom Hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina. Dobitnica je i međunarodne nagrade Grozdanin kikot za doprinos razvoju dramskog odgoja za 2015. godinu.

 


<< Nazad