Završna izložba studenata Odsjeka za likovnu umjetnost, studenata Preddiplomskog i Diplomskog studija Likovne kulture, održava se već tradicionalno u prostorima Zgrade likovnih umjetnosti i Zgrade kiparstva u Sveučilišnom kampusu. U njezinoj organizaciji sudjeluju Studentski zbor i svi zaposlenici Odsjeka. Po završetku akademske godine ona daje uvid u rad na svim praktičnim kolegijima održanim tijekom dva prethodna semestra – u njoj sudjeluje gotovo 80 studenata s više od 300 radova. Koncipirana je kao presjek stvaralaštva svih studenata, a obuhvaća suvremene oblikovne varijacije i izražajne forme; sliku, skulpturu, crtež, grafički otisak, instalaciju, fotografiju i video rad, pokazujući mnogostruke i neograničene mogućnosti svojstvene suvremenoj vizualnoj i likovnoj produkciji današnjice. Uobičajeno je da na Završnoj izložbi sudjeluju i odabrani studenti s neke druge srodne Akademije, čime se omogućava komparacija, razmjena iskustava i znanja te stvaranje komunikacijske mreže za prezentaciju, produkciju i razmjenu ideja kao temelj proširenoj suradnji. U tom kontekstu ugošćene su i izložbe studenata iz Novog Sada i Pečuha.
 

Izložba nije namijenjena samo uskom krugu Odsjeka i Akademije, već i širokoj javnosti, koja tom prilikom može upoznati aktualnu godišnju umjetničku produkciju kao kreativni dijalog studenata i njihovih mentora, te ambijent i načine izvođenja nastave.
 

Na izložbi se redovito odabiru studenti čiji se radovi ističu posebnom kvalitetom te se nagrađuju skupnom izložbom u jednom od galerijskih prostora.

 


 

U četvrtak 11. lipnja 2015. u 19 sati otvara se Završna izložba Odsjeka za likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku. Kako je već uobičajeno, svoj rad će predstaviti studenti preddiplomskog i diplomskog studija. Na izložbi će se moći vidjeti radovi u svim medijima (crtež, slikarstvo, kiparstvo, grafika, fotografija i multimedija). Svi su radovi rezultat rada studenata i njihovih mentora koji su se i ove godine zajednički potrudili održati svjetlo da ne potamni.

 

Program Završne izložbe Odsjeka za likovnu umjetnost 2015:
 

19.00 – Otvorenje izložbe ispred zgrade Odsjeka za likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku
 

21.00 nastupaju:

- InFormation

- Kandžija i Gole žene

- DAK / Studio Pavijani

 

Izložba je otvorena od 11. do 18. lipnja 2015. od 9 do 18 sati, osim subotom i nedjeljom.

Veselimo se Vašem dolasku!


<< Nazad